Skip to main content

Belijdenisdienst 2019

Belijdenisdienst 2019

Het rode kleed op de liturgietafel staat voor het vuur van de HG, die jongeren heeft aangeraakt en die nu hun geloof belijden.
Het stuk is opgebouwd in het doopvont: de jongeren zijn in deze kerk gedoopt als kind en nu staan ze in een kring om datzelfde doopvont en geven openlijk hun ja-woord aan God.
Het groen en de bloemen beelden de jongeren uit. De verschillende bloemen in allerlei kleuren en hoogtes geven de diversiteit en verscheidenheid van deze jonge mensen weer.
Aan de zijkanten van het stuk zijn twee vingerbladen verwerkt: dit wijst naar Gods beschermende hand in het leven van de jongeren, nu en in de toekomst.
Een lap rode tule is eerst om het stuk gelegd en hangt vervolgens af naar beneden: zij en wij allen zijn omringd door Gods liefde. Gods liefde stroomt een leven lang.
Hedera staat voor Gods trouw: Gods trouw en liefde gaan het hele leven mee en je mag altijd bij God (terug)komen, net als de verloren zoon in het Bijbelverhaal.

Belijdenisdienst 19 mei 2019 1  Belijdenisdienst 19 mei 2019 2  Belijdenisdienst 19 mei 2019 3  Belijdenisdienst 19 mei 2019 4  Belijdenisdienst 19 mei 2019 5