Skip to main content

Belijdenisdienst 2017

Belijdenisdienst 2017

Belijdenisdienst.

Het thema van de dienst is de levensboom, we hebben hier de beide levensbomen afgebeeld .De palmtakken staan voor de eerste levensboom, dat is de boom van kennis van goed en kwaad die in het paradijs staat.

Na de zondeval werd de weg naar deze levensboom afgesloten en plantte God ondertussen een nieuwe levensboom: Het kruis op Golgotha, waar weer nieuwe takken en nieuw leven uitbloeit.

Wij mogen de keuze maken om te blijven geloven in Jezus Christus die ons eeuwig leven geeft. Door vandaag ons ja-woord te geven, beloven wij trouw aan God. Hier staat de Hedera weer symbool voor, die hier om het kruis is gewikkeld. We mogen erop vertrouwen dat de heilige Geest ons kracht en geloof zal geven op de weg naar eeuwig leven.

Door de kracht van de Heilige Geest mogen we vrucht dragen, de goede dingen van God doorgeven aan de mensen om ons heen. Symbool hievoor zijn de uitgestrooide rozenblaadjes voor het kruis. Symbool voor dat vrucht dragen voor ons persoonlijk is deze roodachtige bloem. Die mogen we straks, na ons ja-woord, van de nieuwe levensboom gaan ontvangen. Het mooie van dat vrucht dragen is dat dat voor ons allemaal verschillend is.

Belijdenisdienst 2017 1  Belijdenisdienst 2017 2  Belijdenisdienst 2017 4  Belijdenisdienst 2017 3