Skip to main content

Groene Ontmoetingskerk

Ons handelen en onze houding ten opzichte van de schepping heeft veel invloed op milieu en klimaat. De schepping waar we onderdeel van zijn én afhankelijk van zijn. Vanuit een besef dat de aarde van God is en er hoop is voor de schepping, willen groene kerken zoeken naar een manier van leven die hieraan recht doet. Als volgers van Jezus Christus willen we Zijn voorbeeld naleven, in verbondenheid met God, onze medemensen en de hele schepping.

 

Wij zijn een groene Ontmoetingskerk.

 

Een kerk mag zich groen noemen als zij actief aan de slag wil gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap. Van een groene kerk wordt verwacht dat zij met haar leden ieder jaar één duurzame stap zet. Afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor het verduurzamen van ons kerkgebouw. Ook maken de plastic en kartonnen bekertjes plaats voor aardewerk of glazen mokken en bekertjes. De afvalscheiding is gesorteerd en bij de inkoop van materialen wordt gelet op aanschaf van duurzame producten.

 

Meer informatie of ideeën: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.